

The brand new SciFi Stratego adventure...

...available August 2013

#### World Championship Organisation Team

Dieter Krapp Lenno Veerman Head Organizer / Referee Organizer / Referee Organizer / Referee Organizer / Computer



# XVI WORLD CHAMPIONSHIP

GERMANY 23. - 25. AUGUST 2013



Holiday Inn Hotel Berlin City East Landsberger Allee 203, 13055 Berlin



WC - Seniors WC - Juniors WC - Country Team Additional Events





#### STRATEGO World Championships TEAM No. of rounds according to the no. of Teams STRATEGO Open Tournament

Sunday August 25th, 2013

From:	Action:	Till:
09:00	Meeting Organisation Team	09:45
09:45	Arrival / Registration of Teams (Qualification)	10:00
10:00	Reception of participants / Rules (5 / 50 / 12:04) Q&A / Group photo	
10:15	Starting World Team Championships (detailed schedule at Sunday)	16:00
09:45	Registration Free Tournament (details on Saturday) (Original or Stratego SciFi)	10:00
10:10	1st round - 5 min setup / 50 min game time (12:04)	11:05
11:10	2nd round - 5 min setup / 50 min game time	12:05
12:10	3rd round - 5 min setup / 50 min game time	13:05
13:05	50 min break	13:55
14:00	4th round - 5 min setup / 50 min game time	14:55
15:00	5th round - 5 min setup / 50 min game time	15:55
16:00	Awards ceremony Team & Open Tournament	16:30
	End of the XVI World Championship	



#### STRATEGO World Championships JUNIORS

### Saturday August 24th, 2013

Round 1 - 7

From:	Action:	Till:	Sunday 25 Aug Stratego WC Team acc. to no. of
			Sunday 25 Aug Stratego Open or 1 - 5 Stratego Sci Fi 1 - 5
09:30	Arrival / Registration of participants	09:45	(Family : 1 Sen + x Jun max. 35 € - 2 Sen + x Jun ma
09:45	Reception of participants		
	Q&A / Group photo	10:00	The WC will be held according to the original Jumbo game rules, game and tournament rules.
10:00	Pairing 1st round / game preparation	10:10	ISF-rules are available at the WC or at <b>www.isfstratego.c</b>
			Every player who knows the basic Stratego rules is qualified to p rules are explained before the tournament. We would recommen
10:10	1st round - 5 min setup / 50 min game time	11:05	nament before or to play some games online.
11:10	2nd round - 5 min setup / 50 min game time	12:05	<ul> <li>for a detailed tournament schedule visit: www.stratego-verl</li> <li>for online games (free of charge) visit: www.gravon.de or</li> </ul>
12:10	3rd round - 5 min setup / 50 min game time	13:05	Seniors play with old pieces - Juniors can choose between old on Everyone who is born in 1999 or later is a Junior. (<= 14 years of
12.10	Sid round - Simili setup / Sommi game time	13.05	The WC is played according to the Swiss Perfect System. This r
13:05	55 min break	14:00	pant plays all rounds of a tournament (no K.O. System, Seniors purday). Players play against participants of equal strength.
14:00	4th round - 5 min setup / 50 min game time	14:55	The best four players of each country qualify for the WC Team C For this, the result of the WC Seniors (Juniors) are taken into acc
15:00	5th round - 5 min setup / 50 min game time	15:55	All tournaments will be accompanied by a Organisation/Referee- are binding for participants and spectators.
15:55	35 min break	16:30	Spectators are welcome at all tournaments. We just ask not to di the tournament and the concentration of the players.
16:30	6th round - 5 min setup / 50 min game time	17:25	<b>Game time for Seniors:</b> Setup time: 5 min playing time: 60 min time on the clock: 14:
17:25	7th round - 5 min setup / 50 min game time	18:20	(14 min. personal time for thinking / 5 seconds are free per move after 60 min. the game ends in a draw)
18.20	10 min hannle	10.20	Game time for Juniors:
18:20	10 min break	18:30	Setup time: 5 min playing time: 50 min time on the clock: 12: (12 min. personal time for thinking / 4 seconds are free per move
18:30	Awards ceremony	19:15	after 50 min. the game ends in a draw) Juniors are allowed to play without clocks, if both players agree.

#### **Tournament Schedule:**

Day:	Date:	Tournament:	Round:	Fees:
Friday	23 Aug	Stratego WC Seniors	1 - 5	25€
Saturday	24 Aug	Stratego WC Seniors	6 - 10	
Saturday	24 Aug	Stratego WC Juniors	1 - 7	10€
Sunday	25 Aug	Stratego WC Team	acc. to no. of Teams	
Sunday	25 Aug	Stratego Open or	1 - 5	
		Stratego Sci Fi	1 - 5	
(Family: 1 Sen +  x Jun max. 35 € - 2 Sen + x Jun max. 60 €)				

he original Jumbo game rules, extended by the ISF www.isfstratego.com or at Stratego rules is qualified to participate. These nament. We would recommend to visit a board tournes online. ule visit: www.stratego-verband.de visit: www.gravon.de or www.gravon.net ors can choose between old or new pieces. ter is a Junior. (<= 14 years old) Swiss Perfect System. This means every particient (no K.O. System, Seniors play Friday AND Satpants of equal strength. try qualify for the WC Team Competition. ors (Juniors) are taken into account. ed by a Organisation/Referee-Team. Their orders ctators. naments. We just ask not to disturb the course of ion of the players. 0 min. - time on the clock: 14:05 5 seconds are free per move / aw) 0 min. - time on the clock: 12:04 4 seconds are free per move / aw)

## STRATEGO World Championships SENIORS

Friday August 23th, 2013

First day : Round 1 - 5 (6 - 10 second day)

From:	Action:	Till:
08:30	Meeting Organisation Team	10:30
10:30	Arrival / Registration of participants (till: 11:30)	
11:00	Reception of participants Announcements from Jumbo Introduction of World Championships Team World Championships Tournament rules	
11:45	Q&A / Group photo	12:00
12:05	Pairing 1st round / game preparation	12:15
12:15	1st round - 5 min setup / 60 min game time	13:20
13:20	50 min break	14:10
14:15	2nd round - 5 min setup / 60 min game time	15:20
15:30	3rd round - 5 min setup / 60 min game time	16:35
16:35	30 min break	17:05
17:10	4th round - 5 min setup / 60 min game time	18:15
18:25	5th round - 5 min setup / 60 min game time End of day 1	19:30

STRATEGO World Championships SENIORS

Saturday August 24th, 2013

Second day : Round 6 - 10

From:	Action:	Till:
09:00	Meeting Organisation Team	10:30
10:30	Reception of participants Pairing 6th round	10:45
10:50	6th round - 5 min setup / 60 min game time	11:55
12:05	7th round - 5 min setup / 60 min game time	13:10
13:10	50 min break	14:00
14:05	8th round - 5 min setup / 60 min game time	15:10
15:20	9th round - 5 min setup / 60 min game time	16:25
16:35	30 min break (free coffee / tea /snacks)	17:05
17:10	10th round - 5 min setup / 60 min game time	18:15
18:15	15 min break	18:30
18:30	Awards ceremony / Schedule for Sunday	19:15
	End of day 2	